...dziś tak szybko... szybki obiad i szybko wklejam tylko zdjęcia, ale jutro dopiszę przepis na skrzydełka a zwłaszcza na sos z czerwonej porzeczki....
...więc dopisuję...najpierw przygotowujemy marynatę:
kilka ziaren pieprzu kolorowego, dodaj tyle ile lubisz, by danie było pikantne
1 łyżeczka papryki chili
1 łyżeczka papryki słodkiej
2-3 łyżki oleju rzepakowego
1/2 łyżeczki soli gruboziarnistej
1 ząbek czosnku
- rozgniatamy w moździerzu
- smarujemy skrzydełka i zostawiamy w lodówce na ok 1 godz.
- pieczemy skrzydełka w piekarniku /180 stopni / około 40 min...
- podajemy z sosem słodko-kwaśnym porzeczkowym...
Czekam ogromnie głodna przepisu!!!
OdpowiedzUsuńjest prosty..i już jest na blogu, dziękuję za wpis i pozdrawiam...
UsuńPysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń