...kurki udało mi się kupić w ostatniej chwili...prawdę mówiąc myślałem, że już ich na straganach nie powinno być...ale były...więc są tez i tu. Mogę też powiedzieć, że nie przegapiłem ich w tym sezonie jak np.rabarbar, bo zanim się obejrzałem, to było już za późno....
..a więc kurki są...do tego potrzebny jest czosnek 2 ząbki, garść orzechów, garść liści szpinaku i bardzo dobry makaron, łyżka masła i ze dwie łyżki śmietany 18%...no i sól i pieprz...
...na maśle smażymy orzechy z posiekanym czosnkiem, bardzo krótko, bo czosnek przypalony gorzknieje. Dodajemy kurki , mieszając dusimy. Dokładamy śmietanę tyle aby powstał nam sos i szpinak. Gotujemy aż szpinak będzie miękki czyli krótko...doprawiamy, mieszamy z ugotowanym makaronem i....zajadamy się...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz