Jak przychodzi wiosna to chętniej sięgamy do sałatek, a jak sałatki to najlepsze są polane winegretem lub oliwą z oliwek, a ja jednak polecam do nich OLEJ RZEPAKOWY aromatyzowany ziołami i czosnkiem. Jest delikatniejszy w smaku a zawiera w sobie nutę tego co do niego wrzucimy. Proponuje tu dwa rozwiązania w kolorze czerwonym i zielonym. OLEJ Z PAPRYCZKĄ CHILI i OLEJ Z ROZMARYNEM. Wystarczy do jednej małej butelki włożyć oczyszczoną papryczke chili, 2 zabki czosnku, czarny pieprz, a do drugiej gałązkę rozmarynu i czosnek, zalać olejem i odstawić w ciemne miejsce na 48 godzin. Doskonałe, smakowe i zapachowe...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Archiwum bloga
-
►
2013
(35)
- ► października (1)
-
▼
2012
(95)
- ► października (9)
-
▼
maja
(24)
- HALA TARGOWA W GDAŃSKU JAK W BARCELONIE
- CIASTKO FRANCUSKIE Z NADZIENIEM Z RABARBARU I CYNA...
- GNIAZDO Z KASZY JĘCZMIENNEJ I SZPINAKU
- SAŁATKA Z DOMOWYM MAKARONEM, BOTWINĄ I SEREM PLEŚN...
- ZUPA ZASKOCZENIE, ALE MEGA SMACZNA I TROCHĘ NIE WI...
- SZPARAGI NA BOCZKU, PURE ZIEMIACZNE I MŁODA MARCHE...
- ŚNIADANIE POLSKO-WŁOSKIE
- BRUSCHETTA Z POMIDOREM
- TWAROŻEK Z SELEREM NACIOWYM, SZCZYPIOREM I KOPERKIEM
- ŁOSOŚ NA SZPARAGACH
- PLACKI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
- MAKARON Z PESTO
- SAŁATKA MAKARONOWA Z RUKOLĄ I TRUSKAWKAMI
- NIE POLECAM
- NIE POLECAM
- UL.STARE DOMKI - GDAŃSK
- SPRING ROLLS Z KREWETKAMI
- PIECZONE CEBULKI BALSAMICO
- SKŁADNIKI: 1,5 l. wody + włoszczyzna 1/2...
- KRUCHE BABECZKI
- SMAKOWE OLEJE
- MAJÓWKA
- MAJOWKA
Oj taaak! :) Też polecam robić na oleju rzepakowym - ze względów zdrowotnych, oszczędnościowych i wizualnych - na każdej tej płaszczyźnie wypada lepiej niż oliwa z oliwek :)
OdpowiedzUsuń