FARSZ:
0.5 kg kapusty kiszonej
1 opakowanie pieczarek
3 łyżki suszonych grzybów
olej rzepakowy do smażenia
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
1 cebula
sól, pieprz świeżo zmielony
1/ Suszone grzyby moczymy
2/ Pieczarki kroimy drobno i smażymy na oleju
3/ Kapustę kroimy również drobno, dodajemy 3 łyżki oleju i na małym ogniu podsmażamy
4/ Do kapusty dodajemy namoczone grzyby wraz z wodą i podsmażone pieczarki
5/ Posiekana drobno cebulę podsmażamy na oleju i dodajemy do farszu
6/ Całość dusimy na małym ogniu aż kapusta będzie miękka i wszystkie składniki przejdą swoimi aromatami
7/ Dodajemy rozgnieciony czosnek, masło i doprawiamy sola i pieprzem
A pierogi to po prostu:
4 szklanki mąki
1 szklanka ciepłej wody
2-3 łyżki oleju
sól
świetne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuń