13.05.2012

TWAROŻEK Z SELEREM NACIOWYM, SZCZYPIOREM I KOPERKIEM


   To chyba najbardziej ze śniadaniowych dań w naszym polskim menu, czyli biały ser z różnymi dodatkami... jak szczypior, rzodkiewka , ogórek świeży, seler naciowy, papryka itp. Można robić je na różne sposoby, na słono, albo słodko jak kto lubi.

SKŁADNIKI:

125 dag sera białego /chudego, tłustego /
2 gałązki selera naciowego
2 łyżki jogurtu i 2 łyżki mleka
1/2 peczka koperku
1 ząbek czosnku

   Ser rozdrobnić, dodać jogurt i mleko. Koper posiekać , seler pokroić w drobną kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Składniki wymieszać, dodać sól i pieprz świeżo zmielony do smaku.


1 komentarz:

  1. Wygląda prosto, przepięknie i dobrze się kojarzy, z lekkim śniadaniem w gorący poranek :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...