7.05.2012

SMAKOWE OLEJE

   Jak przychodzi wiosna to chętniej sięgamy do sałatek, a jak sałatki to najlepsze są polane winegretem lub oliwą z oliwek, a ja jednak polecam do nich OLEJ RZEPAKOWY aromatyzowany ziołami i czosnkiem. Jest delikatniejszy w smaku a zawiera w sobie nutę tego co do niego wrzucimy. Proponuje tu dwa rozwiązania w kolorze czerwonym i zielonym. OLEJ Z PAPRYCZKĄ CHILI i OLEJ Z ROZMARYNEM. Wystarczy do jednej małej butelki włożyć oczyszczoną papryczke chili, 2 zabki czosnku, czarny pieprz, a do drugiej gałązkę rozmarynu i czosnek, zalać olejem i odstawić w ciemne miejsce na 48 godzin. Doskonałe, smakowe i zapachowe...

1 komentarz:

  1. Oj taaak! :) Też polecam robić na oleju rzepakowym - ze względów zdrowotnych, oszczędnościowych i wizualnych - na każdej tej płaszczyźnie wypada lepiej niż oliwa z oliwek :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...